Montering
af solsejl

Det er nemt og enkelt at montere et solsejl.
Følg vores vejledning og få solsejlet hængt op helt ukompliceret.

Placering af beslag

Start med at finde ud af hvor beslagene skal sidde fast. Det nemmeste er at benytte selve sejlet til opmålingen af fæstningspunkterne.

Start med at binde rebsnoren i sejlet og hold det op i den ønskede højde. Marker derefter de steder på mur, stolpe, væg, etc. hvor beslaget skal sidde for hvert hjørne af sejlet.

Det er vigtigt at huske på trækretningen, når man måler op. Den bedste trækretning er direkte i forlængelse af spidsen på sejlet, så snoren flugter med midten af spidsen.

Afstand fra beslag til solsejl

For at solsejlet kan sidde pænt er der behov for afstand fra hjørnet af sejlet til punktet, hvor det skal monteres.

Vi anbefaler som udgangspunkt 30 cm luft mellem solsejlet og fæstningspunkterne og gerne mere ved et HDPE solsejl, da de kan give sig med op til 10% over tid.

Beslag på stolpe

Montering af beslag

Øjebolten placeres i den ønskede højde, hvor solsejlet skal sidde. Det er en god ide at forbore inden øjebolten sættes i. Rebklemmen monteres ca.10 cm under øjebolten. Husk at vende rebklemmen den rigtige vej, inden den skrues fast.

Tilbehør til montering

Til opsætning af dit solsejl skal du bruge et sæt beslag bestående af øjebolte, rebklemmer og stærkt reb. Du har mulighed for at montere dit solsejl på stolper i galvaniseret jern eller FSC certificeret Robinia træ alt efter hvilket visuelt udtryk du foretrækker.